Faglige skolefag

Udover idrætslinjerne adventure, svømmning, fodbold og træning, bliver der også undervist i færøsk, idrætsteori og adventureteori. Undervisningen er mangesidig og omfavner både traditionelle og anderledes undervisningsformer.

 
Digitized-Physiology-2015-enkku-400px-print_400px-no-bg (0-00-00-00)_13.jpg

Idrætsteori

Hvordan arbejder musklerne? Hvad er plyometrisk træning? Hvad er en god helse? - Dette og meget mere får du svar på du faget idrætsteori, hvor eleverne kommer at fordybe sige i, hvordan menneskekroppen fungerer.

Idrætsteori er styret af Jón Bjarnasson, som er forrig træner hos olympiske svømmeren Pál Joensen og har lang erfaring med idrætstræning og -kundskab. Faget omfavener alt fra fysiologi og anatomi til kost og træningsmetoder, hvor Jón kommer at forklare dybdegående om de forskellige evner med hensyn til idræt og personlig udvikling..

Derudover kommer eleverne at lave forskellige fysiske test af deres egne kropp som f.eks at undersøge kondital og muskelfibertype, der kan bruges i forbindelse med personlig forbedring og indikator for, hvor meget man har forbedret sig fra starten til sluttningen af kurset.

 
 
grindadrap-before-motor-boat.jpg

Føroyskt

Færøsk på idrætshøjskolen fraviger en smule fra den traditionelle færøsk undervisning. Der er ingen diktater eller stile at aflevere. Derimod bliver der lagt fokus på mange forskellige evner, som har rødder i Færøerne. Vi går i dybden med færøsk kultur so f.eks. færøske kvæder, færøsk sagn og historie. Der bliver taget fat i Føroyingasøga, som er fortællingen om gamle hvordan Færøerne blev omvendte til kristendommen, samt andre sagner med hendblik på Syderø. Der bliver også taget fat i det færøske sprog og dets oprindelse.

Derudover bliver vedkommende evner og omstændigheder i det færøske samfund diskuteret, hvor eleverne får indblik i, hvor vi kommer fra, hvorfor tingener er som de er, og hvad vi kunne tænke os var anderledes.

 
 
41965113_901392566723427_7801914312020197376_o.jpg

Åben time - Adventureteori, kurser m.m.

Omdrejningspunktet på højskolen er adventure og al den aktivitet der indebærer. Dog kan enhver ikke uvidende tage ud og kajakke eller klatre i den færøske natur - sikkerheden og færdighederne altafgørende. Derfor er bliver der lagt meget fokus på sikkerhed og fremgangsbåder, der gør sig gældende i de forskellige aktiviteter, som vi kaster os ud i.

I forbindelse med dette får eleverne både klatrebevis (S1) og kajakkbevis (IPP1), som giver færdigheder til at selvstændigt begå sig i disse aktiviteter under kontrollerede omstændigheder. Derudover kommer den åbne time at bruges til diverse spændende og vedkommende evner som; surfteori, skakteori, klimaforandringer, økonomi (lån, renter og kapital), media (foto og video) og der er selvfølgelig også pladst til sjov og hygge med brætspil, quiz o.s.v.