Om skolen

Idrætshøjskolen í Suðuroy er en højskole, der ligger i Vági og har til formål at give unge værktøjer, oplevelser og kompetencer til at imødekomme livets udfordringer og udvikle sig personligt.

Idretshøjskolen arbejder med personlig udvikling, hvor der bliver taget højde for hver enkelt elev. Dette bliver gjort både i form af undervisnings metode og elevens niveau på de forskellige områder. Højskolen tilbyder undervisning indenfor idræt, færøsk, fysiologi, adventure teori, åbne timer og adventure. Der bliver lagt vægt på, at eleverne tager ansvar og bliver en aktiv del af alle skolens funktioner.

Højskolen er for unge, som har bestået 9.klasse eksamen eller tilsvarende alder.

Efterårsopholdet er typisk 15-17 år gamle elever, og forårsopholdet er år 18+.

Efterårsophold, Forårsophold eller års ophold

Idrætshøjskolen tilbyder 15 ugers efterårsophold, 20 uger forårsophold eller et årsophold. Efterårsopholdet starter midt i august og slutter omkring 1. december. En uges efterårsferie er lagt ind, hvor eleverne tager hjem. Foråropholdet starter midt i januar og slutter omkring 10.juni, Påskeferie er en del af forårsopholdet, hvor eleverne tager hjem. Årsopholdet varer 35 uger, og bliver de to forløb lagt sammen, hvor eleverne bygger videre på efterårsforløbet.

Pris

Prisen er 950 kr om ugen, hvor undervisning, kost & logi, adventure er inkluderet. Ved tilmelding skal eg 500 kr depositum overføres, som garanti for en seriøs tilmelding. Ved optagelse skal der overføres et beløb på 5.000 kr, som bliver modregnet i den samlede pris. Det fulde beløb, skal overføres før første skoledag. Prisen er gældende for 2019

Adresse

Oyrarvegur 7
900 Vágur
Faroe Islands

 
 

Daglidagen

Dagligdagen er meget præget af, at eleverne går igennem mange udfordringer af forskellige slag; både på det det sportslige samt personlige plan. Udover oplevelser, træning og ny viden krop, kost, motivation o.s.v. får eleverne også mulighed for at møde nye mennesker og evt venner for livet.

En del af forløbet er, de huslige plikter og madlaving. På skolen vikrer eleverne i grupper for at dagligdagen kører på alle fronter, hvor madlavning er en del af forløbet.

Elevboliger “ Smátturnar”

Eleverne bor sammen i vores nye hytter, hytterne er udtyret med to dobbelt værelser, hems, baderum, køkken/opholdsrum. Eleverene bor sammen fire i hver hytte, med kønsfordeling.

Hytterne fungerer som et hjem, hvor der er mulighed for at lave mad, bage eller hygge.

Faciliteter

Vágsbygd ligger meget godt i forhold til adventure og idræts anlæg. Hvor natturen´s muligheder er lige undenfor døren;

Indendørs faciliteterne er super gode, hvor 50 meter svømmesbassin “Pálshøll” Indendørs klatrevøg og fodboldbane “Marghøll” og den lokale hondboldbane “ VB Hallen” ligger indenfor 3 min på cyel

Vágseiði er en naturperle, som giver os mulighed for udendørs bouldering, Ruteklatring, Cliffjump, Kajak m.m

Luftfotoet til venstre giver en indblik i, hvordan faciliteterne ligger fordelt.

Skema

En typisk dag:
07.00 - 07.30: Morgenmad
08.00 - 10.00: Linjer
10:00 -12.00: Færøsk/Fysiologi/åben time (undervisning i klasselokale)
12.00 - 13.00: Frokost
13.15 - 16.00: Adventure
16.00 - 17.00: Fri
17.00 - 18.30: Madholdet laver mad
18.30 - 19.30: Aftensmad
19.30: Hygge/tema
22.30:God nat

Rejser

Som en del af forløbene, bliver der rejst en del på Færøerne.

Forårsopholdet tager på skitur til Voss i Noreg.

Der bliver mulighed for andre rejser tilgængelige snart.

Alder og nationaliteter

Idrætshøjskolen er siden den startede i 2016, blevet meget attrakativ for især danske og islandske elever, men også elever fra sverige, england, tyskland, portugal har deltaget.

Højskolen er for unge, som har bestået 9. klasse eksamen eller tilsvarende alder. Alderen spæder sig fra 15- 25 år, men ligger fordelingen sådan at 15-18 år deltager på efterårsforløbet på 15 uger, og 19 år + deltager i største del på foråropholdet på 20 uger.

Elinborg-og-Íunn.jpg

Det skal være et godt minde at tage med sig :)